sobota 12. ledna 2008

Hotel Panorama Bungalows



V současné době můžete najít v nabídce zájezdů do Hurghady také hotel Panorama Bungalows. Nejedná se o hotel podobného názvu v El Gouně, nýbrž o nový hotel, který se nachází asi 15 kilometrů severním směrem od starého centra Hurghady (El Daharu).

V hlavní loňské sezóně byli v hotelu Panorama Bungalows ubytováváni klienti z jiných hotelů, ve kterých došlo k jejich přebukování (přeobsazení). Hotel byl nově otevřen a to způsobilo i nespokojenost ubytovaných hostů. U nově otevíraných hotelů se může často stát, že stále probíhají dokončující stavební práce, nefungují všechna zařízení (např. některé bary, sportovní centrum apod.). Dnes je situace již zcela jiná. Hotel Panorama Bungalows již překonal první nedostatky a klienti mají možnost si koupit svůj pobyt právě do tohoto hotelu za výhodné ceny.

Hotel Panorama Bungalows se skládá z hlavní budovy a vilek, které jsou situovány v zahradě směrem k moři. Hotel se nachází přímo na písčité pláži, která má postupný vstup do moře a je tak vhodný pro všechny rodiny s malými dětmi. Pokoje jsou standartně vybaveny (s možností jedné přistýlky), mají svou individuálně nastavitelnou klimatizaci, telefon, TV - Sat, vlastní sociální zařízení (koupelnu s vanou nebo se sprchou, WC). Na pokoji je také k dispozici minibar, který jako ve většině ostatních hotelů v Hurghadě, bývá prázdný. Za jeho naplnění je třeba zaplatit. Pouze 1 láhev vody po příjezdu do hotelu je zdarma.

Stejně jako u sesterského hotelu v El Gouně, ve kterém si klienti oblíbili možnost ubytování ve domečcích přímo u laguny, nabízí i hotel Panorama Bungalows možnost ubytování v bungalowech.

V hotelu se nachází několik restaurací a barů. Hosté mohou využít 3 bazény, z nichž jeden je v zimním období vyhřívaný a dětský bazén. Ze sportovního vyžití je hostům zdarma:
  • plážový volejbal
  • jacuzzi
  • stolní tenis
  • squash
  • billiard
  • fitness
Připlatit si lze za služby Health centra - masáže, sauna.

All inclusive systém funguje v době od 10.00 do 23.00 hod. a v hotelem stanovených restauracích a barech lze čerpat: nídaně, obědy, večeře podávané formou bufetu, pozdní snídani, dopolední a odpolední svačinu, alkoholické nápoje místní výroby a rozlévané nebo postmixové nealkoholické nápoje, pivo a víno, káva čaj

Protože se hotel nachází u hlavní silnice mezi Hurghadou a El Gounou, kde se turistická infrastuktura teprve rozvíjí, nemohou klienti očekávat velké vyžití mimo hotel. Jedinou jejich možností je Hurghada nebo El Gouna. Do Hurhgady mohou využít hotelového autobusu. Cesta taxíkem do El Daharu by neměla převýšit 20 L.E. Další možností je místní autobus, který jezdí několikrát za den mezi El Gounou a Daharem, cena jízdného je cca 5 L.E.

Do Hurghady nove i z Karlovych Varu

Po loňské úspěšné sezóně rozšiřují cestovní kanceláře nabídku cílových destinací, do kterých bude možno létat i z letiště v Karlových Varech. K Monastiru, Rhodosu a Antalyi přibude i Heraklion (Kréta) i egyptská Hurghada.

Cestovní kanceláře tak reagují na zvýšenou poptávku klientů ze západních Čech, pro které je nejen úsporou času, ale i nákladů odlet z letiště v blízkosti jejich domovů. Při letu do Hurghady z Karlových Varů musí počítat i s mezipřistáním v Pardubicích. První lety se uskuteční v měsíci duben 2008. Zájezdy do Hurghady s odletem z Karlových Varů nabízí např. CK Exim Tours a CK Firo Tour a CK Alexandria. Během letní sezóny 2008 se uskuteční zhruba 17 letů. Dopravu zajišťuje letecká společnost ČSA.